Na toplim izvorištima Ilidže razvijen je najveći termalni kompleks u ovom dijelu Europe. Na površini od 15 hektara, Termalna rivijera Ilidža svojim posjetiocima nudi prijatno opuštanje i aktivan odmor na unutrašnjim i vanjskim bazenima sa brojnim atraktivnim vodenim i animacijskim programima, te privlačnu prateću ponudu.

 

Termalna rivijera Ilidža je turističko-ugostiteljski objekat koji je počeo sa radom 2005.godine.Posjetiocima može ponuditi nešto u čemu do sada nisu imali priliku uživati na ovim prostorima. Ovaj jedinstven objekat u našoj državi je kompleks otvorenih i zatvorenih bazena i predstavlja prvu fazu Termi koje su izgrađene po svjetskim standardima.

 

Zatvorenu Rivijeru predstavljaju dvije povezane kupole, od kojih se u prvoj u jedinstvenom ambijentu mnogobrojnih palmi i vodopada nalazi ugostiteljski objekat – restoran “Tropski Vrt” sa slastičarnom. U drugoj kupoli se nalaze bazeni nepravilnih oblika sa preko 1000 m2 vodenih površina sa mnogobrojnim vodenim sadržajima kao što su vodena pećina, drvo doživljaja, brza rijeka, masažna sjedišta, jet masažeri i drugi. Pored bazena nalaze se nezaobilazni whirlpooli za opuštanje. Poseban bazen je prelazni bazen koji pruža mogućnost plivanja iz zatvorenog dijela u otvoreni dio rivijere gdje se nalazi i tobogan. Dubina vode na svim djelovima bazena je 1,5 metar, osim u dječijem bazenu. Temperatura vode u bazenima se kreće od 30°C do 34°C, a temperatura zraka se održava na oko 30°C. Kvalitet vode u bazenima je stalno kontrolisan i u standardima je pitke vode, a o bjezbednosti kupača u vodi brinu kvalifikovani spasioci. Na samom bazenu nalazi se Free-flow restoran u čijoj ponudi se nalaze kuhana jela, ali i fast-food po pristupačnim cijenama.

 

Bazeni Ljetnje Rivijere obuhvataju 4.600 m2 vodenih površina i na njima kao i u Zatvorenoj Rivijeri se nalaze brza rijeka, masažna sjedišta, jet masažeri, whirlpooli, tobogani, ali i animacija na suhom u vidu trampolina, ping-pong-a i dječijih autića. Najveća atrakcija na otvorenim bazenima je valovni bazen, koji je ujedno i najveći bazen tog tipa u našem regionu, a pruža užitak pravih morskih valova. Na otvorenim bazenima takođe postoji caffe-restoran, kao i drugi punktovi gdje se može naručiti osvježenje. Termalna rivijera Ilidža i njeni zatvoreni bazeni rade 365 dana u godini, dok otvoreni bazeni rade tokom ljetnje sezone.

 

Sigurni smo da će posjeta Termalnoj rivijeri Ilidža biti jako zanimljiva za sve uzraste, a mi ćemo se pobrinuti da to bude nezaboravan događaj koji će ostati u pamčenju svih posjetitelja.

 

Temperatura vode na otvorenim bazenima se kreće oko 29°C.

 

Radno vrijeme TRI je svakog dana od 9 do 22 sata.